Tillbaka till Tjänster

 

Privat trädgård, Tällberg

Jag ritade på denna trädgårdslösning vintern 2012 och anläggningsarbetet genomfördes våren 2012. Millamollis levererade växter. Planteringen gjordes i juni månad, vi blev klara till midsommar och trots en oförglömligt regning och dålig sommar fick växterna det bra och de etablerade sig väl. Det syns tydigt på före- och efterbilden, det är bara ca 3 månader som gått efter att den andra bilden är tagen. Stommen i planteringen är buskar men med en mix av marktäckande perenner, vi använde XL-storlekar för att snabbt få den nya trädgården att ta form. Huset är nybyggt.


Privat villaträdgård, Mora

En framsida skulle rustas och plattläggas, plats för utegruppen och en vacker föntän mitt i planteringarna var planerat. Här ses före- och efterbilder. Plantering hösten 2009, bilder från hösten 2011.

 

                                                               

 150 kvm privatträdgård i centrala Falun

Det var en dröm för mig att få uppdraget att förvandla denna trädgård med gräsmatta och blommor som ingen riktigt hade tagit hand om på ett tag till en oas utan gräsmatta. Det skulle bli en trädgård att vistas mycket i och njuta av och samtidigt skulle det vara möjligt att kunna resa bort kortare perioder utan att behöva ordna med gräsklippningen. Behovsanalysen började under 2009 och skisserna och växtförslag blev klart vintern 2010. Vi planerade igångsättning och genomförandet våren 2011, de flesta av trädgårdens befintliga växter återanvändes, men med grävmaskinen och viss muskelkraft hamnade buskar och perenner på helt nya platser och i nya växtkompositioner. Vi har även gjort en stor vårlöksplantering nu i höst. 

 

Solskydd och praktiska lösningar

Mycket föll på plats i denna trädgårdsplanering när körbanan ändrades och det gröna fick dominera på tomtens medelpunkt. Idag är pergolan på plats och hela trädgårdsritningen, samt rabattkompositioner har följts till 100 %. Nu är det den dagliga trädgårdsskötseln och inredningen på alla nya uteplatser som står i fokus hos ägarna. Stunderna i pergolan har blivit många för familjen och skuggan från reglarna blev alldeles tillräcklig - någon segelduk behövdes aldrig sättas upp. Njut och inspireras av bilderna i denna härliga oas i centrala Borlänge! Bild no 1 är utgångsläget 2007/2008.

 

Nytt från grunden i modernstil

I det nybyggda funkisområdet har denna privata trädgård byggts fram genom god planering och ägarnas gröna fingrar. Anläggningsarbetet har pågått i etapper, planteringar kring uteplatsen skedde sommaren 2007 samt 2008. De nedersta bilderna visar på planteringar som utfördes i juni - juli, 2009. 


 

 
Privat tomt i Insjön

Våren 2007 anlades den 15 m långa och 1,5 m breda perennrabatten framför huset på en stor privat tomt i Insjön. 2008 var det dags för att jobba med projekt nr 2 hos samma familj. 

   

 

Nybyggt funkishus i Falun

Sensommaren 2007 gjordes första trädgårdsskissen för funkishuset i Falun. Planerna genomfördes och under sommaren 2008 växte trädgården fram, markarbeten, plattläggning och färdig gräsmatta kom på plats. Växtmaterialet är planterat i juli -08.


   

 

 

Hotell Långbers i Tällberg - deadline midsommar 2008

Planeringsarbetet med skisser och växtval var intensivt. Under några veckor förvandlades baksidan till en plats som ingen hade föreställt sig. Uppgiften att lösa var: Att sammanlänka huvudbyggnaden med annexet. Gästerna skulle nu kunna ta vägen genom hotellet och ut på altanen med den underbara utsikten över Siljan.

 
 
 

 

 
Ett offentligt uppdrag utfört i Falun.

Under september hösten 2007 genomfördes ett projekt med Trästad Falun som uppdragsgivare. En bortglömd yta blev ett nytt uterum med träterass, sten och växter.

Stadiga strukturväxter som Persicaria amplexicaulis "Firetail", "Chocolate" och Calamagrostis acutifl. "Karl Foerster" användes i planteringen tillsammans med marktäckaren Ajuga reptans "Braunherz". Som marktäckningsmaterial användes slagg i olika storlekar.

 

 

 

.